SHAKER

Got de pinta americana que serveixen habitualment en els bars nord-americans. S'utilitza per servir les "Red Ales", "Amber Ales", les cerveces de blat americanes però sobretot per les "India Pale Ale" i "American Pale Ale" que no sobrepassin un 8% d'alcohol |
TULIP |

Copa especialment indicat per a cerveses fortes. Per la seva forma afavoreix la percepció de les aromes de la cervesa, així com la creació i retenció d'escuma. La copa més conegut amb aquesta forma és el got de "Duvel". Es recomana l'ús per cerveses triples d'abadia, Saisons, Bière de Garde, "Belguian Ales" i "Belguian Strong Ales". |
SNIFTER |

És similar al "Tulip" però més petit, semblant a una copa de brandi. Es recomana l'ús per cerveses molt fortes, per sobre del 8% d'alcohol, com poden ser "Russian Imperial Stout", "Imperial India Pale Ale", "Barleywine" o "Doppelbock". |
|
TUMBLER

És el clàssic got de "Hoegaarden". S'utilitza a Bèlgica per servir les seves cerveses de blat. A més també s'utilitza per servir les Làmbic i Gueuze. |
PINTA "NONICK"
Got utilitzat al Regne Unit per servir les seves pintes (Stout, Pale Ales, Brown Ale, Porter, Bitter...)
PINTA IRLANDESA

Més conegut per ser el got de "Guiness". La diferència amb la pinta "Nonick" és que la pinta irlandesa té la forma més arrodonida des de la seva part inferior i la "Nonick" és més recta i en la seva part superior té un eixamplament. |
|
PILSNER

Copa allargada amb base, per la forma cònica es pot confondre amb una copa de xampany o cava. A més de utilitzar-se per les "pilsner" el podem emprar per servir "Scocth Ale" , "Kölsch" i "Altbier". |
|
CALZE ABADIA

Clàssica copa per a la majoria de les cerveses belgues d'abadia i trapenses. Cada cervesa té una copa diferent però totes coincideixen en unes formes similars. |
WEISSBIER |

Copa alta emprada per servir les cerveses de blat alemanyes.
Hi ha altres tipus de got i copa , però són especials de cada marca per donar-li un major atractiu i peculiariatat a la seva cervesa. A part de les gerres de cervesa. |
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada