Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 7 de juliol del 2012

Cata de Cerveses Belgues i Holandeses

Cata de Cerveses Belgues i Holandeses




La millor cerveseria d'Osona i parte del extrangero...


El passat dia 29/06/2012 vem tenir el gran plaer de poder anar a una de les moltes cates que realitzen a la meva cerveseria preferida, El Taller de la Cervesa .
La cata constava integrament de cerveses Belgues i Holandeses.
Com no podia ser d'una altre forma, ens vem reunir uns quants membres IBU's per tal de poder-la liar una miqueta.
Ens vem aplegar els següents, la Núria, Marta, Xevi (Sena), Jordi, Silvia, Justo, Edu (nou membre IBU), Miquel (mestre de cerimònies), tres nois més dels quals sols recordo el nom d'un, en Marc, em sap greu pels altres però un té una edat... El mag del dit (que aquest era de cubates i no va participar bebent però si amenitzant la cata) i Jo. Prego si em deixo algú no m'ho tingui en compte... Ahh em deixo el que va venir a mitja cata, el dels acudits del Eugènio (tampoc m'en recordo del nom, sorry...)

La cata constava de 18 cerveses, sense comptar amb les que ens vem prendre abans (alguns vem sopar allí unes hamburgueses bonísimes i alguna tapeta i es clar van caure mínim un parell més) i alguna que va caure després...

Les explicacions les va donar el gran mestre de cerimònies Miquel (membre IBU clar...). He de dir que és la primera cata de cerveses que vaig, treient les que hem fet a la penya organitzades per un servidor, això vol dir que a la meva bola... Tenies moltes ganes de veure com seria una cata de veritat.

Un cop tots reunits al voltant d'una gran taula, es va posar un gran bol al centre per tal de poder tirar les restes de cervesa no volíem i per poder tirar les restes de l'aigua utilitzada per netejar les copes.

En aquí no hi havien votacions ni descripcions, estractava de realitzar una cata ben amena i tractar de anar aprenent sense la presió de donar una opinió respecte a una cervesa treient del si t'agradava o no, o del gust que et recordava o precibies. El que és perfecte per la gent que comença.

Comencem!!!

1- Gueuze lindemans

  • Gueuze lindemans, cervesa tipus Gueuze, 4º (Bèlgica), el que vol dir una mescla de dues làmbics, una de jove i una altre de més vella. Particularment a mi no em tiren gaire aquest tipus de cerveses, ja que semblen més sidra que cervesa. Per a mi la més dolenta de totes....

Gueuze lindemans

2- Blanche de Neiges


  • Blanche de Neiges, cervesa blanca de blat, 5º (Bèlgica), una altre que no entre dins el meu prototip de cervesa, el color ja ho diu tot. Crec que ha estat ben triada per a la cata, ja que encara que a mi no m'agradin aquest tipus de cerveses han de ser, per poder mostrar a tothom que hi han molts tipus de cervesa diferents.

Blanche de Neiges

3- Biere des Ours


  • Biere des Ours, cervesa de mel, 8,5º (Bèlgica), aquí el Miquel va fer una cosa que em va agrada molt i que tinc previst  adaptar a les catas IBU's. Va fer tapar els ulls a dues persones i els va fer intentar endivinar quin tipus d'estil era, quina graduació tenia i quin color. No van acertar gaire, ni el color ni la graduació, ni l'estil... Jo tampoc no l'hagués encertat, pensar que una cervesa tan suau pot tenir 8,5º uffff......

Biere des Ours

4- Augustijin

  • Augustijin, cervesa Tripel, 8º (Bèlgica), ja comencem a encaminar-nos a cerveses amb més cos i mes del meu estil. Bona cervesa, color pàlid i bon cap.

Augustijin

5- Livinus Blonde


  • Livinus Blonde, cervesa Tripel o Belgian strong ale (com volgueu), 10º (Bèlgica), aquesta no l'havia tastat mai, no està malament, encara que si no recordo malament predominava massa l'alcohol.

Livinus Blonde

6- Lamoral Degmont


  • Lamoral, cervesa Tripel, 8º (Bèlgica), cervesa amb tocs de coriandre (si no recordo malament) podem dir que el coriandre no m'agrada gaire, deixa un regust com de farigola, massa herbàcea. De moment totes les cerveses molt diferents! anem bé. 

Lamoral Degmont

Un aperitiu marca de la casa, per tal de fer baixar millor les birretes!!!


Jalufo....

Aquí un parell de catadors IBU's es clar....

Núria, ja et vaig dir que la penjaria...

Edu te tengo calao!!!


Dos dels que no recordo el nom olorant malta o llúpol i al fons en Jordi

Per ordre, un fantasma o aparició, la Marta i en Xevi


7- Jacob


  • Jacob, cervesa Tripel, 7,5º (Bèlgica), diria que aquesta cervesa la van tapar i servir per a veure qui acertava en la graduació i estil (diria...) Per ser sincer no la recordo molt bé, però si és la que van tapar diré que era suau en boca per dir que semblava uns 7º més o menys...

Jacob tripel

8- Morpheus Tripel


  • Morpheus Tripel, cervesa Tripel, 8,7º (Bèlgica) que dir d'aquesta gran cervesa, per a mi la millor de les vuit primeres de carrer. De la gran picobrouwerij Alvinne, no es necesita dir res més...



Morpheus Tripel

9- De Graal

  • De Graal, cervesa Tripel, 9º (Bèlgica) Aquí vem tornar a fer el joc del mocador i li va tocar a la Núria jejeje... la cervesa és pur i dur coriandre o sigui que em va fer perdre el gustet que m'havia deixat la Morpheus... No recordo qui va ser l'altre afortunat. Recordo que la graduació no la van acertar ni de xiripa i el color un d'ells si (Núria t'has d'aplicar una miqueta més...)

De Graal Tripel

La Núria fent desaparèixer el got....

i el líquid...

Aquí ja es va unir el senyor del sex shop... el Miquel al costat i un troç del Edu

En ordre el Marc, els dos nois que anaven amb ell dels que no recordo els noms i el mag del dit!



10- Heen & Weer



  •  Heen & Weer, cervesa Tripel, 9,5º (Holanda), cervesot dels amics de De Molen, espectacular, no l'havia provat! 

Heen & Weer

11- Rochefort 8


  • Rochefort 8, cervesa Trapista, 9,2º (Bèlgica), com no podia ser d'una altre manera, a mesura que anava seguint la nit i ens anavem engrescant, anaven sortint poc a poc les reines de la nit i no podien faltar les amigues trapistes i els tocs més torrats...

Rochefort 8

Com el cos s'anava carregant de maltes, llúpols i alcohol, també haviem de forrar-lo d'algo més... Bé Miquel bé!

ese cheese!

12- Caracole


  • Caracole, cervesa Belgian Amber Ale, 8º (Bèlgica), potser l'ordre no és el correcta. Sé que vaig la vaig pifiar en algun moment... Crec que aquesta anava abans que la Rochefort 8, ja dic, crec! si aquest era l'ordre original, per a mi pas enrera i critiqueu al Miki....(jejejeje responsabilidad 0) Cervesa correcta i poc més (estava esperant les IPA's en candeletes!!!!)

Caracole

13- Kasteel


  • Kasteel, Fruit Beer, 8º (Bèlgica), que dir d'aquesta cervesa (no m'agradaaaaaaa) cirera pura i dura, perfecte per la gent que els hi agrada la típica piruleta desfeta a la boca... Però una altre bona elecció per la cata. Em recorda més les típiques Krieks làmbics que a una cervesa, però compte que té 8º!

Kasteel
En mig de la cata, amb la Kasteel (foto robada del facebook...)

14- Westmalle


  • Westmalle, cervesa Trapista (tripel), 9,5º (Bèlgica), tornem a la bona "senda" amb una gran cervesa trapista. No sé quin ocellet em va dir que tenien el record foten-se cerveses en una discoteca de Bruseles... No destaparé el suspense. 

Pista, estan darrera de la birra... sshhhh!

Començava a fer por....

Mmmm gana molta gana m'està donant la foto... un altre detallet del mestre Miquel!

quina pinta!

15- Vuur & Vlam


  • Vuur & Vlam, cervesa American Indian Pale Ale (IPA), 6,2º(Holanda), Al fin!!! comencen les bones cerveses de veritat. He de dir que em va encantar, la vaig trobar realment exquisita (no li digueu a ningú, però vaig escurar els culs de les ampolles al final de la cata i em sembla que em va ajudar algú...) el que deia, boníssima!

Vuur & Vlam

16- Hamer & Sikkel


  • Hamer & Sikker, cervesa Porter, 5,2º (Holanda), una altre gran cervesa de De Molen i la primera negra de la nit! ja sols quedaven dues... o no?

Hamer & Sikkel


De que reia aquest mamon? de mi segur....


17- Westvleteren XII



  • Westvleteren XII, cervesa Trapista (quadrupel), 10,2º (Holanda), Arribava el gran moment de poder tastar la que segons diuen els experts és la millor cervesa del món. Feta al monestir de Saint Sixtus és un troç de cervesa. Si que és cert que és un pel diferent a la que vaig provar allí i a la que em vaig emportar, però no deixa de estar molt bé! Quin luxe Miquel poder tenir la Westvleteren XII a la cata, segurament ha estat la enveja de moltes cerveseries, felicitats!

Westvleteren XII


Amb aquesta es tenia que fer un brindis!


18- Bommen & Granaten


  • Bommen & Granaten, cervesa Barleywine, 15,2º (Holanda) Acabarem amb la bomba de la nit i mai millor dit pels seus 15,2º. Em va agradar però era un pel alicorada com la majoria de barleywines. Suposo que després de divuit cerveses la vaig trobar massa fortota i mira que a mi m'agraden fortes... (m'estic amariconant?)

Bommen & Granaten

estat d'un troç de la taula...



Totes en fila!!!



Fa por...


A partir d'aquí ja no hi han fotos, el meu cap ja no donava per a mes... i anava una miqueta tocadet! era hora d'una bona sessió de música degustant una Mano Negra d'Alvinne escoltant Tu Hamster... deu meu on ens em fotut....


i continua....

Conclusions

Una nit genial, amb una gent genial. El Miquel va estar de luxe, encara que jo l'apreti amb el tema que ha de parlar més, però es clar el molt mamon en sap tant que su vol guardar tot per a ell... Comparteix la teva saviesa Sensei! també l'entenc, quant portes unes quantes la gent no fa ni puto cas... L'experiència ha estat genial, ara sols falta fer una cata IBU amb tota la colla i fer uns riures... He de reconeixer que repetiré unes quantes vegades, segur... i si, és una amenaça!!!



Salut!!!

1 comentari:

  1. Només puc dir teeeeela!!!! Gràcies per una nit fantàstica!!! Comentari comú de tothom: REPETIREM!!!

    P.S. Recorda'm que faci ús de "chapa y pintura" el pròxim cop!!! Hehehehehe!

    ResponElimina