Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 18 de setembre del 2015

8a Cata IBU

VIII Cata IBU



 Xevi Are




Nota d'autor:
Aquest cop he trigat bastant a penjar la cata per diverses qüestions...Una boda (la meva) viatges, vacances, mandra (perquè negar-ho) temps i d'altres.
A partir d'ara faré un nou format en el qual faré un mini resum del que trobem entre tots en relació a l'aspecta, aroma i gust, acabaré posant les puntuacions i d'altres coses passades en el dia (i nit). No aniré posant comentari a comentari...Si se que als IBUS els hi agradava com es feia abans, però realment és una feina molt farragosa i repetitiva, que al principi fa gràcia però al final acabes repetint comentaris i sent molt monótona, tant pel que escriu (un servidor) com pel qui ho llegeix....i a més havent tantes cerveses. A partir d'ara hi haurà un petit canvi a les cates, tant amb número de cerveses a puntuar, com a d'altres coses, però això ja ho anireu veient amb el pas del temps a través del blog. 

Aquest cop la cata va tenir lloc el 16/06/2015 (si fa tres mesos, ja he dit que vaig tard....)Com sempre a Novelliques amb les següents convidades:

  1. Blanche de Namour
  2. Orange Crush
  3. Lou Pepe framboise
  4. Sur Citra
  5. Garden of Eden
  6. Hoppiness
  7. X-Treme
  8. Tulsa Twister
  9. La moneuse
  10. Mole Negro
  11. Jonatan IBU Memoriam
  12. Imperial Vainilla Coffee porter
  13. Beer Geek Brunch Weasel
  14. Black Blood
  15. Breakfast Beer Geek
  16. Boo Goop


Els IBUS:

 Justo


Justo

  
 Jordi

Jordi


Xevi

Xevi

Jan

Jan


Ruben

Ruben


Sergi
Willson ai no....Sergi


Manel

Manelet

Va faltar el Miquelet... algun dia aconseguirem ser tots???

Va a per la primera...


1a Blanche de Namour 17:15 hores

Cervesa d'estil Blanca, o sigui una cervesa molt suau i refrescant de blat, amb 4,5% d'alcohol de la Braserie de Bocq (Bèlgica). De color Groc clar i bon cap d'escuma blanca que deixen el conegut "encaje de Brusellas" que és l'escuma enganxada a la copa confor-me va baixant aquesta. En nas té un toc cítric  allimonat, i alguna espècie tipus clau. En boca es nota el gas, toc herbal, molt suau en boca i refrescant. En algunes notes es parla de llaminadures de llimona tipus escalofrios (un gran clàssic)

Blanche de Namur and Peter...



Les notes
Justo: 8,5
Jan: 7,5
Jordi: 6,5
Xevi: 5
Ruben: 8
Sergi: 5,5
Manelet: 6,5

Nota Total: 6,785 No és un mal inici...
Anotacions especials: Moment Areñas Hi ha Humitat? El Xevi porta una moritz de més...



2a Orange Crush 17:26 hores

D'estil Session IPA, un estil molt de moda últimament i del qual a mi no m'agrada gaire...No deixa de ser una IPA normal però molt més baixada d'alcohol, van dels 3,5 als 5,5 aproximadament, per mi massa aigualides, però per a gustos colors. De la cerveseria Amager (Dinamarca) amb 5% d'alcohol, ens trobem amb una cervesa de color ataronjat molt nítida i neta d'aspecta si no fos per la gran quantitat de pòssit que ens vem trobar. Molt poca escuma i retenció amb bombolla petita. En nas tocs afruitat d'albercoc, mandarina, taronja, maracuià. En boca molt lleugera, poc cos, tocs resionsos del llúpol i amargor tipus pell de taronja, amb un petit toc agri final i àcid.



Orange Crush

Afegeix la llegenda


Les notes
Justo: 4,5
Jan: 6
Jordi: 5
Xevi: 6
Ruben: 6,5
Sergi: 7,5
Manelet: 6

Nota Total: 5,928 


A per la tercera...



3a Lou Pepe Framboise 2011 17:58 hores

Començem amb els estils xungos i poc valorats per aquest grup...poc a poc es van ensinistrant! Cervesa d'estil Làmbic o sigui de fermentació espontànea, la qual pot portar qualsevol aroma o gust depenent del temps, lloc, llevats salvatges i ingredients. En aquest cas és una reserva del 2011 amb Gerds, feta per Braserie Cantillon (Bèlgica) amb 5% d'alcohol. De color rosat semblant a un vi escumós tipus lambrusco, color cirera, molt neta i amb un bon cap d'escuma un pèl rosada que perdura molt poc. En nas toc de vínic i amaduixat, àcida i avinagrada (per nasos colors...) En boca inicialment molt dolça amb un gust de gerds molt intens que millora a mesura que es va escalfant la copa, final àcid, però regust dolç i refrescant. Molta fruita tipus gerds i fruïtes del bosc. Molt equilibrada. Xuxe de maduixa!
   

Lou Pepe Framboise 2011


Les notes
Justo: 5
Jan: 5,5
Jordi: 8
Xevi: 7
Ruben: 7,5
Sergi: 8
Manelet: 8,5

Nota Total: 7,071  Atenció una Làmbica amb un notable i tots l'han aprovat inclós el Justo, això sortirà al BOE....




Espeliermus!



Yo no memeto naaa





Only youuuu

quarta....

4a Sour Citra 18:28 hores
Es tracta d'una cervesa d'estil Sour Pale Ale (coses que s'inventen...) s'enten que ha de ser una Pale Ale amb llevat Sour o amb guarda en barril de vi, però a saber... de la cerveseria Tool (Dinamarca) amb 5,5% d'alcohol, monovarietal de Citra, ens trobem amb una cervesa de color ambre ataronjat un xic tèrbola, amb molta escuma i bona persistència amb bombolla gran. D'aroma afruitada i àcida, en un principi notes els tocs afruitats tropicals i fruita dolça, a continuació et ve el toc vínic i àcid de les sours. En boca lleugera de cos, toc de taronja amarga en boca i que es va perdent per l'àcidesa. Conforme que s'escalfa sembla una altre cervesa, perd tot el toc tropical del llúpol i queda sólament una sour àcida i vínica, no gaire per l'estil.


Sur Citra



Les notes
Justo: 6
Jan: 5,5
Jordi: 6,5
Xevi: 5,5
Ruben: 5
Sergi: 6,5
Manelet: 6

Nota Total:  5,857
Anotacions especials: Dibuixet del Xevi d'un gat amb un pollon...com no...li em de donar feina perque no s'avorreixi....


Cinquena...


5a Garden of Eden 19:02 hores

Comencem amb les IPA's !!! uposo que no fa falta que us expliqui que és una IPA , llúpol, amargor, fruita i refrescant en quatre paraules (per a mi clar...) de la Cerveseria Tool (Dinamarca) catarem la IPA de 6,4% d'alcohol, d'aspecta color daurat ambre mèl amb un bon cap d'escuma que persisteix, amb el tema de la netedad  hi han hagut uns quants que dieuen que és tèrbola i d'altres que és neta, això es deu a la quantitat de pòsit en la cervesa, massa per ser de Tool, per mi resta bastant... Aroma tropical, mango, taronja, maracuià, tots aquests aromes es noten però molt suaus no son molt presents amb el pas. Gust Afruitada i suau, gens de gas, falta la presència del llúpol i el seu amargor. Toc de raïm, poc definida en gust, biofrutas o suc més que cervesa, però fresca.




Garden of Eden





Les notes
Justo: 6,5
Jan: 6,5
Jordi: 6,5
Xevi: 4
Ruben: 7
Sergi: 6
Manelet: 4,5

Nota Total: 5,857
Anotacions especials: Alguns em baixat la nota (Xevi i Jo) ja que considerem que com a IPA no dona la talla, encara que la cervesa sigui bebible....Algú ho havia de dir!



6a Hoppiness 19:31 hores

Una altre IPA de la cerveseria Moor (Anglaterra) amb 6,7% d'alcohol d'aspecte daurat tèrbola amb molta escuma i bona persistència. En nas Maltosa, i resinosa amb tocs de fruita, no té gaire aroma (el Justo ni l'ha trobat...) En boca molt resinosa, tocs florals, i amargor residual, final especiat a pebre que va guanyant a mesura que es va escalfant la copa.


Hoppiness



Les notes
Justo: 4,5
Jan: 8
Jordi: 8,5
Xevi: 6
Ruben:5,5
Sergi:7
Manelet:7

Nota Total:  6,642
Anotacions especials: moment tu piel morena sobre la arena...Xevi, Observacions Adicionals: Cap, però podria (ho sabem Xevi, ho sabem...)


S'ho prenen en sèrio!

No diré res...però podria!

Justin

Ell, tu, corb...Bicicleta, cullera, poma més o menys

Algo li passava al ratpanat....



El pensador....Homeles clar


Setena...



7a X-Treme 20:10 hores

Ara catarem una Doble Ipa un experiment que vaig fer en el seu moment, i quin millor lloc per portar que aquí, clar! de la Maneleta Cerveseria Artesana Catalana (o sigui, jo) Catalunya, color ataronjat marronós, força neta, massa carbonatada (em vaig flipar amb la panela...) amb molta i massa escuma que perdura. D'aroma albercoc, fruita tropical. De gust molt amarga (normal 400 ibus...) resinosa amb final de pebre i retrogust resinós, perd una mica el toc d'albercoc del nas, massa gas...



La vem batejar X-Treme



Les notes
Justo: 4
Jan: 6
Jordi: 6
Xevi: 6
Ruben: 6
Sergi: 7,5
Manelet: 6

Nota Total: 5,928
Anotacions especials: Sou molt amables peró Jan, la 1000 Ibus està millor...un dia d'aquests els enverino i m'aproven....

vuitena....


8a Tulsa Twister 20:54 hores

Aquest cop tastarem  una Saison Farmhouse (és una redundància diria jo) o sigui una saison amb brett o crec que hauria de ser així, a veure que tal. De la cerveseria Amager (Dinamarca) amb 7,5% d'alcohol. D'aspecte Groc palla pàl·lid, neta i translúcida, ab bon cap d'escuma blanca i persistent. D'aroma àcid, llevat, brett, estable (no falla mai....)  Gust molt suau per la graducació que té, un toc cítric i final àcid, massa gas en boca. Bebible i poc més....



Tulsa Twister



Les notes
Justo: 5,5
Jan: 4
Jordi: 6,5
Xevi: 6,5
Ruben: 5
Sergi: 6
Manelet: 5

Nota Total:  5,5
Anotacions especials: El Xevi li ha pujat un punt per l'etiqueta....


busqueu al pèl-roig  que porta la pasta!

la Seu IBU


Gran foto!


novena....



9a La moneuse 21:19 hores

Estil Saison típic de la zona est de Bèlgica, trobarem algo un xic gasos i posiblement especiat. De la Braserie Blaugies (Bèlgica) amb 8% d'alcohol. D'aspecte ataronjat un xic tèrbola molt escumosa (més que la meva sobrecarbonatada, com un grup d'epilèctics veient el canal plus codificat...) amb molta persistència i un bonic "encaje de Brusellas". D'aroma una miqueta de malta, un toc àcid i sobretot gas,  el millor comentari d'aroma és del Jordi, "Birra del terra d'una discoteca", i molts comentaris de gust a xibeca.... De gust Molt suau, i gas, xibeca suau, no te gust a res, son algunes de les impresions del gust...No ha agradat gaire...



La Moneuse

un mussol



Les notes
Justo: 3,5
Jan: 4,5
Jordi: 5
Xevi: 2
Ruben: 3
Sergi: 4,5
Manelet: 5

Nota Total:  3,298
Anotacions especials: Moment cop als webs al Jordi, Justo 1 - Jordi 0...

1


2


3 eliminat!

Llagrimeta....


última abans de sopar....



10a Mole Negro 21:45 hores

Aquesta teniem ganes de tastar-la, estil Porter chillie, o sigui algo negre i picant, tothom que l'ha tastat ha dit que era un infern de cervesa... Feta per Nómada (Catalunya) amb 8,4% d'alcohol i amb un graciós Chillie a l'interior de cada ampolla... Aspecte, Negre marronosa amb poca escuma, sense retenció ni persistènica. Aroma un toc subtil a xocolata, caiena i poc més. Gust al principi una mica de xocolata, però poc a poc va predominant el chillie fins que vols morir-te....He tastat un parell més picants, però aquesta era ben diferent. Les anotacions son bastant peculiars, tant que penjaré alguna sencera...




Mole negro

el chillie
un trosset


Les notes
Justo: 1
Jan: 1,5
Jordi: 3
Xevi: 7
Ruben: 1
Sergi: 8
Manelet: 5

Nota Total: 3,785
Anotacions especials: Justo "La cervesa més picant que he tastat mai! imbebible, Jan "No la torno a provar mai més", Jordi "S'han de tenir collons per prendre tota una...",  Xevi "Això està fet al infern, Satanas Brewhome", Ruben "en porto en el cos 10 copes de cervesa i una almorrana al cul", Sergi "Pica mucho" (si si pero li ha fotut un 8...) 

sr. chillie

No hay güevos...

Paradeta per sopar, encara que crec que després d'aquesta no tenim ni gust ni res, s'hauria d'invalidar el que vingués després realment...Entra en acció l'allioli...



encara riu després de fotres un chillie...

Cara de chillie...


oncena...especial i emotiva

11a Jonatan IBU Memoriam 23:28 hores

El Gran Jonatan IBU



En aquesta cervesa vull fer un punt i a part, és una cervesa molt especial per a mi, segurament la més difícil que he fet en tots els sentits i la que m'agradaria no haver fet mai. Cervesa dedicada al nostre amic IBU Jonatan el qual ens va deixar. Aquesta cervesa està dedicada a ell i a totes les persones que el trobem a faltar.
Es tracta d'una cervesa d'estil una mica raro i mig inventat, Una Imperial triple black IPA, Imperial perque és maltosa a conseqüència de totes les diferents maltes que porta, triple perque supera els 10 graus i black IPA doncs perquè és una black IPA (de manual...) feta per Maneleta Cerveseria Artesana Catalana (Catalunya) amb 108 Ibus i 10% d'alcohol. Crec realment que l'hauríem d'haver tastat el dia següent i un pèl més calenta, però ja ens coneixem, som uns cabres i ens ho fotem tot...Aspecte negre amb reflexos vermellosos, bastant neta, bon cap d'escuma beige cremosa i persistent. Aroma fruita madura fosca, tocs alcohòlics, malta torrada. Gust al inici predomina la xocolata i les maltes torrefactes, amb tocs de pastís de xocolata tipus sacher però amb alcohol, conforme vas passant els glops et deixa l'amargor del llúpol, força complexa, a mesura que s'escalfa és nota més el toc de pastís de xocolata amb brandy.




Jonatan IBU Memoriam



Gran aspecte



Les notes
Justo: 7,5
Jan: 8,5
Jordi: 8
Xevi: 7,5
Ruben: 8
Sergi: 8
Manelet: 8

Nota Total:  7,928
Anotacions especials: Vem realitzar un brindis per l'IBU Jonhy, siguis on siguis sempre seràs un IBU amic!


Una altre...



12a Imperial Vainilla coffee porter 23:56 hores

Estil Imperial vainilla coffee porter com el nom, o un invent més...suposem que serà una porter pujada de grau amb vainilla i café. De la cerveseria Ugly Duck (Dinamarca) amb 9,5% d'alcohol. Aspecte negre amb tocs vermellosos, poca escuma cremosa de color beige i poca persistència. Aroma a café amb toc de vainilla com indica el nom, un xic de toc a xocolata per les maltes torrefactes. En boca molt torrada, café, vainilla, un xic gasificada per ser una porter i alcohòlica.


Imperial Vainilla coffee porter



Les notes
Justo: 5,5
Jan: 8
Jordi: 8
Xevi: 7
Ruben: 7
Sergi: 8,5
Manelet: 7,5

Nota Total:  7,357 
Anotacions especials: En aquest moment va marxar el Sergi que es va deixar els collons a casa...(es conya, tenia la dona prenyada i tenia que marxar...)


Que has fet Justo...


13a Beer Geek Brunch Weasel 00:15 hores

Ara venia un dels pepinos de la nit, una imperial porter de la "saga" Beer Geek de Mikkeller (Dinamarca)  aquesta en barrica BA, 10,9 % d'alcohol. D'aspecte negre densa i amb poca escuma per no dir gairebé inexistent, això si de color torrat, persistència cero. Aroma a xocolata, barrica, fusta, licor, Whisky, pastis de xocolata. En Boca molt torrada i molt alcohòlica, escalfa, toc de barrica, xocolata, whisky, café, melmelada (de que?)  


Beer Geek Brunch Weasel



Les notes
Justo: 5
Jan: 9,2
Jordi: 9,5
Xevi: 7,5
Ruben: 7
Sergi: x
Manelet: 9

Nota Total: 7,866

A partir d'aquest moment vem decidir parar la cata fins l'endemà, massa menjar, massa picar i masses birres


Sorpresa Peter!

K.O. Manel 1 Peter 0



Bon dia, anem a esmorçar???

14a Beer Geek Breakfast 10:34 hores

Aquesta ja la vem tastar en una cata passada... una stout de 7,5 % d'alcohol de Mikkeller (Dinamarca) color negre marró amb bon cap d'escuma amb toc beige i brillant, bombolla gran. Aroma toc fumat, café, xocolata, fusta, malta torrada, una mica poc definida realment. Gust café torrefacte, molt fumada en boca, tocs lleugers de xocolata i alcohol, massa gasificada.


Beer Geek Breakfast



Les notes
Justo: 5
Jan: 6
Jordi: 7
Xevi: 5
Ruben: 8
Sergi: x
Manelet: 6,5

Nota Total: 6,25



Deliberant de bon matí






continuem....

15a Boogoop 11:00 hores

Estil Barley wine americana hi ha que diferenciar-ho ja que les americanes al respecte de les altres son més llupolades tipus imperial IPA, en quan les altres son molt més alcohòliques. Col·laboració de Mikkeller (Dinamarca) amb Three Floyds (USA) amb 10,4% d'alcohol. Aspecte, color taronja caramel, un pèl tèrbola, amb un gran cap d'escuma cremosa blanca que perdura força estona. Aroma tropical, alcohol, fruita madura, albercoc, maltosa, molt dolça i resinosa. En boca destaca el poc gas en boca, dolça, caramel, fruita madura, fruita tropical, pell de taronja i toc d'alcohol final, molt fina i equilibrada.


Boogoop


Les notes
Justo: 6,5
Jan: 9,5
Jordi: 8
Xevi: 7,5
Ruben: 7,5
Sergi: x
Manelet: 8

Nota Total:  7,833

Última!!!

16a Black and Blood 11:32 hores

Imperial Stout de 17% d'alcohol de Mikkeller (Dinamarca) i última de la nit o millor dit del matí... Aspecte Negre carbó totalment opaca i densa, amb cap d'escuma beige cremosa i persistent. Aroma alicorat, molt avinada en nas. Gust molt alcohòlica s'ha de presndre amb calma com un brandy, a mesura que s'escalfa a la copa a pareixen els gerds en boca molt sutilment, tocs de regalèssia, una bèstia parda.


Black Blood



Les notes
Justo: 2
Jan: 4,5
Jordi: 8
Xevi: 7,5
Ruben: 5,5
Sergi: x
Manelet: 7,5

Nota Total: 5,833


eh molt bo

A saber que vadir...

Exemples dels fulls de cata amb el Logo oficial!

Xevi en estat pur...



Jordi en un Pot...

Més Xevi....



El Podium
  1. Jonatan IBU Memoriam               7,928
  2. Beer Geek Brunch Weasel            7,866
  3. Boogoop                                   7,833
Suposo que el valor emocional ha tirat bastant... 

Nois un altre cop un gran plaer la cata amb vosaltres, em de fer quatre canvis si no un dia fotrem un pet...a partir de la novena ja no toquem gaire...encara que ens ho passem de puta mare!






Catades!

Gran nit i dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada