Tipus de Malta
Per tots els cervesers, és conegut que un dels elements principals de la cervesa és la malta.
Començarem pel principi, com es fa la malta?
La Malta és un cereal, generalment cibada o blat, posat en remull fins que aquest germina.
Un cop comença a créixer la tija de l'interior de la llavor (germina) anomenada acrospir, fins que arriva a la mateixa mida de la llavor o una mica menys. Llavors s'assequen ràpidament mitjançant aire calent, per evitar que acabi de germinar.
A partir d'aquí i depenent les temperetures empreades, torrefaccions etc... s'obtenen un tipus de maltes o altres.
Els tipus de malta que intervenen en major proporció en les receptes de cervesa, són les denominades maltes base. Aquestes maltes, s'assequen a temperatures que permeten conservar els enzims (amilasas o diastasas) necessarisper transformar el midó contingut en la malta, en sucres més simples, que posteriorment el llevat podrà transformar en alcohol etílic. Per tant una major proporció de malta base en la recepte, és traduirà tambè en una cervesa amb major proporció d'alcohol.
Les maltes acolorides, s'obtenen assecant el gra de cibada germinata temperatures més elevades que les maltes base. Temperetures més elevades en l'assecat comporten un increment en la coloració de la malta.
La utilització d'una petita proporció d'aquests tipus de malta, permet obtenir cerveses més fosques i atorgar de propietats especials a la cervesa, com augmentar el cos, donar color i el gust torrat.
Abans que us perdeu com m'ha passat a mi, amb unitats de mesura, us diré que els grans de malta és mesuren depenent el grau de coloració o tintura d'aquesta, mitjançant una escala anomenada Lovibond. Aquesta escala determina el color comparant entre el color de la llúm transmesa a través d'un determinat gruix de greix o oli líquid (normalment 5 1/4 polzades) i el color de la llúm originada per la mateixa font, transmesa a través de vidres acolorits. L'escala Lovibond Tintometer consisteix en les lectures del vermell, el groc, el blau i el neutre, encara que les lectures en el vermell i el groc, són les més utilitzades. És el métode standard internacionalment utilitzat per la mesura del color del olis i els greixos animals o vegetals. El que s'apren cada dia...Uff!
Tipus
de grans
Acidulated/Sauer Malt (malta Sauer o
àcida)
- És una malta pàl-lida que ha estat tractada amb àcid làctid. S'utilitza en petites quantitats per baixar el pH en la maceració. També s'utilitza per donar-li un gust agre.
- Color: de 1,5 a 2 Lovibond.
- És apropiada pels estils de cervesa: Stout, Làmbic i cerveses de blat.
- Exemples comercials: Weyermann acidulated
![]() |
Weyermann Acidulated |
Aromatic Malt (malta aromàtica)
- Malta altament assecada. Afageix colors, gustos i aromesa malta.
- Color: 25 Lovibond.
- És apropiada pels estils: Bocks, Browns Ales, Munich Dunkel, i qualsevol cervesa en la que és volgui destacar el gust i aroma de malta.
- Exemples comercials: Weyermann Melanoidin, Dingemans Aromatic i Briess Aromatic.
![]() |
Dingemans Aromatic |
Biscuit Malt
- És un tipus de malta lleugerament torrada. Dona un gust i aroma de pa de pessic, i proporciona un color marró clar.
- Color: 25 Lovibond
- És apropiada pels estils: IPA, Amber Ales (color ambre) i Brown Ales.
- Exemples comercials: Briess Victory Malt i Dingemans Biscuit Malt.
![]() |
Dingemans Biscuit Malt |
Black (Patent) Malt
- Assecada a una temperatura molt alta. S'utilitza en petites quantitats per donar un toc vermellòs a la cervesa. En grans quantitats imparteix una amargor seca i torrada.
- Color: 470 a 560 Lovibond.
- És apropiada per estils: Stouts, Porters, Red Ales, Brown Ales, Scotch Ales i Dark Lagers.
- Exemples comercials: Muntons Black Malt i Briess Black Malt.
![]() |
Muntons Black Malt |
Brown Malt
- És una malta torrada, més fosca que la Biscuit, més lleugera que la chocolate malt. Dona un gust a pa de pessic sec, i un color marró clar.
- Color: 60 a 70 Lovibond.
- És apropiada per estils: Brown Ales, Porters, Dark Belgians i Old Ale.
- Exemples comercials: Crisp Brown Malt.
![]() |
Crisp Brown Malt |
Cara Munich
- Seria l'equivalent de una meitad de la crystal malt. Imparteix un color coure, la dolçor del caramel i el seu aroma.
- Color: 40 a 65 Lovibond.
- És apropiada per estils: Per qualsevol cervesa a la que se li desitja donar un toc mitjà de caramel.
- Exemples comercials: Weyermann Cara Munich I, Weyermann Cara Munich II i Briess Cara Munich.
![]() |
Weyermann Cara Munich II |
Cara Vienna
- És una malta del color de la Crystal Malt. Imparteix un color daurat, dolça de caramel i d'aroma.
- Color: 27 a 35 Lovibond.
- És apropiada per estils: Per qualsevol cervesa que és volgui donar un toc suau de caramel.
- Exemples comercials: Dingemans Caravienne i Briess Cara Vienne.
![]() |
Dingemans Caravienne |
Caramel Wheat
- La Carameal Wheat, és una malta produïda a partir del blat. Imparteix caràcter a caramel, millora la retenció d'aquesta. Una malta per experimentar.
- Color: 38 a 53 Lovibond.
- És apropiada per estils: Dunkelweizen, Weizenbock (cerveses de blat torrades o negres)
- Exemples comercials: Weyermann Caramel Wheat.
![]() |
Weyermann Caramel Wheat |
Chocolate Malt
- Assecada a alta temperatura amb un color de xocolata. Imparteix un aroma a nou torrada i un gust i color de xocolata.
- Color: 400 a 475 Lovibond.
- És apropiada per estils: Stouts, Porters i Brown Ales.
- Exemples comercials: Muntons Chocolate Malt i Briess Chocolate Malt.
![]() |
Briess Chocolate Malt |
Chocolate Rye Malt
- Assecada a alta temperatura i d'un color a xocolata. Dona un aroma a nou torrada, un gust picant i un color de xoxolata amb un toc de sègol.
- Color: 190 a 300 Lovibond.
- És apropiada per estils: Dunkelroggen, l'ingredient secret de la seva recepta principal.
- Exemples comercials: Weyermann Chocolate Rye Malt.
![]() |
Weyermann Chocolate Rye Malt |
Chocolate Wheat Malt
- Assecada a alta temperatura i d'un color xocolata. Dona un aroma a nou torrada i un gust i color a xocolata amb caracter de blat.
- Color: 375 a 450 Lovibond.
- És apropiada per estils: Dunkelweizen
- Exemples comercials: Weyermann Chocolate Wheat Malt.
![]() |
Weyermann Chocolate Wheat Malt |
Coffe Malt
- Assecada a alta temperatura, i d'un color cafè. Dona un caràcter i color a cafè.
- Color: 13 a 170 Lovibond.
- És apropiada per estils: Stouts, Porters i Brown Ales
- Exemples comercials: Simpsons Coffe Malt.
![]() |
Simpsons Coffee Malt |
Crystal/Caramel Malt
- La Crystal Malt és ven amb una àmplia gama de colors. Els més lleugers són majoritàriament dextrinats, impartint la majoria del cos i la sensació a la boca. Avançant en la gamma de colors dóna més caràcter a caramel i colors més foscos. A l'extrem més fosc, dona tocs al gust i aromes de panses.
- Color: 10 a 120 Lovibond.
- És apropiada per estils: Qualsevol cervesa per tal d'afegir al cos o el color de nous, toffee o un toc de caramel.
- Exemples comercials: Weyermann Cara Hell, Dingemans Cara Pils, Weyermann Cara Red, Briess Crystal 10-120 i Muntons Crystal 60.
![]() |
Briess Crystal 120 |
Dextrin Malt
- Assecada a una temperatura superior a la Pale Malt. Dona sobretoto el toc de la dextrina. Contribueix i millora el cos a la cervesa.
- Color: 1,7 a 10 Lovibond.
- És apropiada per estils: Qualsevol cervesa a la que se li volgui donar mé cos i retenció del gust adicional.
- Exemples comercials: Weyermann Cara Foam i Digemans Cara Pils.
![]() |
Weyermann Cara Foam |
Flaked Barley
- Ordi sense maltejar que processen a través de rodets calents. Dóna gust a gra, millora la retenció del cap.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Bitters, Milds, Porters i Stouts.
- Exemples comercials: Briess Flacked Barley.
![]() |
Briess Flacked Barley |
Flacked Maize
- Processats a través de rodets calents. Dóna un gust subtil de blat de moro. Font de sucre fermentable quan s'utilitza amb la base suficient per convertir la malta.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Cream Ale, American Style Lagers, Bitters.
- Exemples comercials: Briess Flacked Maize.
![]() |
Briess Flacked Maize |
Flacked Oats
- Processats a través de rodets calents. Afegeix el cap del cos, la suavitat i cremositat.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Stouts, Wits.
- Exemples comercials: Briess Flacked Oats.
![]() |
Briess Flacked Oats |
Flacked Rye
- Processats a través de rodets calents. Imparteix un caracter especiat i fresc.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Rye Pale Ales, Roggenbier.
- Exemples comercials: Briess Flacked Rye.
![]() |
Briess Flacked Rye |
Flacked Wheat
- Processats a través de rodets calents. Imparteix un caràcter agre i aspecte tèrbol.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Wheat Beers (cerveses de Blat).
- Exemples comercials: Briess Flacked Red Wheat.
![]() |
Briess Flacked Red Wheat |
Golden Promise Malt
- Malta pàl-lida produïda a partir de l'ordi d'hivern escocès. És la malta base preferida per les Ales escoceses.
- Color: 3 Lovibond.
- És apropiada per estils: Scottish Ales.
- Exemples comercials: Simpsons Golden Promise.
![]() |
Simpsons Golden Promise |
Honey Malt
- Assecada per tal de produïr una malta que imparteixi un caracter amb la dolçor de la mel.
- Color: 18 a 20 Lovibond.
- És apropiada per estils: Qualsevol cervesa a la que se li desitgi donar un caracter a mel.
- Exemples comercials: Gambrinus Honey Malt.
![]() |
Gambrinus Honey Malt |
Maris Otter Malt
- Malta base produïda a partir de l'ordi d'hivern. Imparteix un fort gust i aroma de malta.
- Color: 2 a 3 Lovibond.
- És apropiada per estils: English Ales i Scottish Ales.
- Exemples comercials: Crisp Maris Otter, Muntons Maris Otter.
![]() |
Crisp Maris Otter |
Mild Ale Malt
- Malta base lleugerament torrada. Dóna un toc a nou torrada.
- Color: 3 Lovibond.
- És apropiada per estils: Mild Ale, Brown Ales.
- Exemples comercials: Muntons Mild Ale Malt.
![]() |
Muntons Mild Ale Malt |
Munich Malt
- Una malta d'alta assecada. Imparteix aromes i gust a malta i un suau color a coure.
- Color: 7 a 10 Lovibond.
- És apropiada per estils: Oktoberfest, Dark Lager, Porters, Scottish Ales, i qualsevol cervesa que és desitgi donar un toc de malta.
- Exemples comercials: Weyermann Munich I, Weyermann Munich II, Durst Turbo Munich.
![]() |
Weyermann Munich I |
Pale 2 - Row Malt
- Malta base adequada per a tots els estils de cervesa de malta. Proporciona sucres fermentables, un gust lleuger, color i aroma de malta.
- Color: 1,8 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Tots els estils de cerveses.
- Exemples comercials: Briess 2 - Row Brewers Malt.
![]() |
Briess 2-Row Brewers Malt |
Pale 6 - Row Malt
- Malta base amb un major poder enzimàtic que la 2-Row. Utilitzada en estils americans amb major porcentatge de grans adjunts.
- Color: 1,8 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: American Style Lagers, Cream Ale.
- Exemples comercials: Briess 6-Row Brewers Malt.
![]() |
Briess 6-Row Brewers Malt |
Pale Ale Malt
- Malta base amb un color lleugerament més fosc. Proporciona sucres fermentables, gust lleuger, color i aroma a malta.
- Color: 2 a 2,5 Lovibond.
- És apropiada per estils: Pale Ales, i per tots els estils de les cerveses més lleugeres.
- Exemples comercials: Briess Pale Ale Malt, Muntons Pale Ale Malt, Weyermann Pale Ale Malt.
![]() |
Muntons Pale Ale Malt |
Peated Malt
Pilsener Malt
- És la malta base més lleugera. Proporciona sucres fermentables, gust, color i aromes suaus a malta.
- Color: 1 Lovibond.
- És apropiada per estils: Pilsener i tots els estils de cerveses.
- Exemples comercials: Weyermann Pilsener.
![]() |
Weyermann Pilsener |
Roadsted Barley
- Ordi sense maltejar torrat a un color molt fosc.
- Color: 470 a 560 Lovibond.
- És apropiada per estils: Stout, Red Ales.
- Exemples comercials: Muntons Roasted Barley.
![]() |
Muntons Roasted Barley |
Rye Malt
- Malta base per a tots els tipus de cerveses de sègol. Dona un gust i aroma picant.
- Color: 2,8 a 4,3 Lovibond.
- És apropiada per estils: Rye Pale Ales (cerveses de sègol), Roggenbier.
- Exemples comercials: Weyermann Rye Malt.
![]() |
Weyermann Rye Malt |
Smoked Malt
- Malta pàl-lida (Pale) fumada amb fusta dura. Imparteix un gust i aroma fumat.
- Color: 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Rauchbiers, Smoked Porters.
- Exemples comercials: Weyermann Smoked Malt.
![]() |
Weyermann Smoked Malt |
Special B Malt
- Més fosca que la Caramel Malt. Imparteix un toc de pruna / pansa i un color granatós profund.
- Color: 140 Lovibond.
- És apropiada per estils: Belgian Dubbel, Russian Imperial Stout.
- Exemples comercials: Dingemans Special B.
![]() |
Dingemans Special B |
Toasted Malt
- Malta pàl-lida ben torrada. Similar a la Biscuit Malt, però amb tocs diferents.
- Color: 50 Lovibond.
- És apropiada per estils: Brown Ales, Porters, Dark Belgians, Old Ale.
- Exemples comercials: Briess Special Roast.
![]() |
Briess Special Roast |
Vienna Malt
- Malta base assecada a alta temperatura. No és tan fosca com la malta Munich. Afegeix colors, aromes i gust a malta.
- Color: 3 Lovibond.
- És apropiada per estils: Vienna Lagers, Munich Lagers.
- Exemples comercials: Weyermann Vienna, Durst Turbo Vienna.
![]() |
Weyermann Vienna |
Wheat Malt
- Malta base produïda a partir del blat. S'utilitza com a base per a totes les cerveses de blat. Imparteix un caracter agre i granulat.
- Color: 1 a 2 Lovibond.
- És apropiada per estils: Qualsevol cervesa de blat. En petites quantitats per les English Pale Ale i les Kölsch.
- Exemples comercials: Weyermann Wheat Malt.
![]() |
Weyermann Wheat Malt |
Fins aquí els tipus de Malta, si en trobo algun més ja el penjaré.
Salut!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada