Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de gener del 2013

Rober Tiko

ROBER TIKO



Recepte per a 20 litres
Estil: Porter
Alcohol: 6,5%
Amargor: 42,9 IBU's
Densitat Inicial: 1.067
Densitat Final: 1.017
Copa: Pinta Nonick                                      


Ingredients:

Malta
  • 5,100 Kg. Pale Ale Maris Otter
  • 300 gr. Malta Munich
  • 175 gr. Malta Chocolate
  • 175 gr. Malta Black
  • 500 gr. Malta Crystal 120 EBC      

 Llúpol
  • 25 gr. Centennial 60 minuts
  • 28 gr. Northern Brewer 15 minuts                                                        
Llevat
  • Fermentis Safale S04
Altres
  • Dextrosa per fer el Priming

Vaig realitzar un empaste de 2,5 a 1 en el macerat , realitzant el Batch Sparging.
15 minuts entre el refredament i oxigenació.

Un cop finalitzada l'elaboració, van sortir els següents valors:

Densitat Incicial: 1.070
Densitat Final: 1.021
Alcohol: 6,69%
Amargor: 53,1 IBU's
Lítres: 16 (buff encara he de trobar la mida)
Príming: 88 gr. de dextrosa (em vaig quedar curt...)

Aquesta ja l'he tastat i he de dir que ha quedat molt bona (encara li faltaria una setmana d'envelliment.
He de reconeixer que li falta escuma i un pel de gas, però ha quedat molt bona de gust.
És una adaptació de la Cervesa Nogne Porter (Noruega), una gran cervesa que em va sorprendre molt i realment té un cert aire.

En breu posaré fotos del producte final en cada recepte.
Va por ti Rober!!!

Foto penjada, poc a poc va tenin més escuma i va millorant, aquesta necesitarà més temps que la RIPAA, però està de collons!

Rober Tiko

Salut!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada