Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 6 de novembre del 2014

BeerCat

Visita al BeerCat









Bé, ja tocava fer una altre sortideta birrera...
Aquest cop vem anar a visitar la fàbrica Beercat, situada a Sant Marçal (en una masia en mig d'un bosc...difícil de trobar)

Gràcies a l'Eduard (Rauxa), que va fer una quedada per whatsapp, vem poder coneixer a diversos cervesers i algun que altre conegut.

Fem una petita introducció a el que és Beercat que és ben curiòs...

Dos ex advocats criminalistes de Londres, en Peter Bonner i la Martina Molloy, fent cervesa en una masia Catalana en mig de vinyes... Si no és conya i la veritat és que estan molt bé les birres que fan.




Barra anglesa


Tal com entres a la fàbrica, el primer que et crida l'atenció és la preciosa barra de bar anglesa amb llúpols penjant. Ens van explicar que la van portar d'allí (la pinta la té), amb els seu tiradors cask i keg, quina meravella! jo vull una igual....


merchandising


També tenen una estanteria amb cerveses que pots comprar i el llistat de preus
I una taula gran  que vem aprofitar per posar la paradeta.

Vem quedar que portariem entre tots una mica de "picoteo" ja que la visita i cata seria de 12:00 a 15:00 hores (realment no va ser així...)
I així va ser, la gent va portar de tot, des d'embotit, truites de patata, empanades, pa, patates xips, etc... no hi havia qui s'ho acabés...bé mentida sempre poden venir els sudamericans de torn i enxufar-se a menjar  (eren com voltors o la marabunta ni les engrunes...)





Ens vem dividir en dos grupets, el primer per la gent més novell i el segon per a gent que estava més acostumada als procesos cervesers i que volgués preguntar coses més específiques...

A tot això em descuidava...El preu 10 € i podies prendre totes les cerveses que volguèssis, es a dir BARRA LLIURE!!! (no saben el que van fer...) 





Ximo o follet tortuga

no crec que costes quatre duros l'instalació...

doble fons de xapa interior

Al fons la barra

En Peter explicant-nos diverses coses dels fermentadors






Vaig trobar bastant curiòs el tema del primer dipòsit (d'aigua el d'aquí a sota...)




Tenen montat tot un sistema de motors, ventiladors i mànegues, que el que fa és mantenir la temperatura d'aquets dipòsit a uns certs graus, per tal que quan es faci servir per l'ebullició o altre procesos sols tenir que pujar-la fins la temperatura desitjada. És un sistema que no sé si es gaire pràctic o no (encara que si ho fan servir serà per algo) es reutilitza molta aigua però no crec que s'estalvii molta energia per mantenir-la, i aquí si hi ha una cosa cara no és l'aigua, si no l'electricitat...


Vista de la part de producció

























Realment la fàbrica estava impol·luta, com ha d'estar una fàbrica de cervesa, però clar si fabriquen un cop al mes, tenen temps a que estigui como los chorros del oro. En Peter ens va comentar que en breu esperen vendre a Anglaterra, això suposarà tenir que comprar algun fermentador més, ja que sols tenen dos i començaran a treure-li profit de veritat a la fàbrica.


La Meri fotent-li canya al Xevi per enviar-li un missatge sexual al Irlandès...


Si us fixeu en les fotografies la taulada no es que aïlli la calor del tot i us puc ben jurar que fotia una calda de tres parells de collons... Ens van comentar que sota la fàbrica i ha una antiga bodega, però que no guarden allí les ampolles ni els barrils ja que suposaria un gran esfoç tenir-lo que anar trastejant. Jo sincerament no ho entenc. La temperatura de conservació de la cervesa és importantíssima, si no et ve l'amic diacetil i te l'encaloma, o sigui que si la cervesa passa d'una certa temperatura, diga-li 26 ºC aproximadament, aquesta agafa un terrible gust d'acetona que no ho treu ni el de don limpio, i ho dic per experiència que recentment he tingut que tirar dos lots pel mateix. Ells el tema fermentació no tenen cap tipus de problema ja que son fermentadors amb camises, però el producte final (crec jo) s'ha de mantenir a una temperatura i lluny de la llum solar...


Bé no és per treure "peros" a tot, però van haver coses que no vaig entendre com les tenien, encara que he de dir i repetir, que el producte final és molt bo!





Sense paraules....




No se qui parlava però suposo que l'Eduard



Barelona Blonde


Vem tastar les sis cerveses que tenien que eren:
  • Further westward, IPA 6,3%
  • Barcelona Blonde, 5%
  • Black Irish, Stout 6%
  • Pa i roses, Witbier 4,8%
  • La Masia, English bitter 4,2% 
  • La Segadora, IPA farmhause 7% (col·laboració amb Magic Rock Brewing)

De totes a destacar, La Masia molt llupuladeta i suau, entrava de conya, Barcelona blonde molt correcte i rodona, La Segadora estava pro bé, però millor a casa amb la calma ja que allí no la vaig saber disfrutar gaire i la Black Irish que em va encantar, encara que amb més cos i grau seria espectacular. Les altres molt correctes i bones, però més normaletes. 








Aquí jalant i mamant


A l'entrada de la fàbrica hi havia un 2 cavalls molt ben parit que va ser objecte de les penúltimes fotogrfies de grup....



















Aquí l'Ari posant...ara si que la foto guanya eh punyetera...i l'Edu xerrant amb el Barman



Com sempre vem ser els últims a marxar...com no... i res de a les 15:00... jo diria que vem marxar sobre les 18:00 més o menys...Vem quedar, La Meri, Xevi (IBU), Robert i Ari, Sílvia i Jo (IBU)
Que quedi clar...Lo millor de cada casa!


Fotos per la posteritat dels últims a abandonar el lloc...


anar tirant fotos....




La millor!
I això és la visita a Beercat, un molt bon lloc per anar, gent sencilla i amable que fan molt bones cerveses, això si aneu ben acompanyats de amics i colegues que sempre tu passaràs millor.
Aquí vaig tenir el plaer de compartir birres amb el Ximo (l'altre part de Rauxa) un paio molt ben parit i divertit, l'Edu (mil gràcies per convidar-nos, sempre és un plaer) l'Ari i el Robert (xicot de l'Ari) (sempre somriure a la cara, que ve que ens ho passem eh, perica havies de ser!) Xevi i la Meri (un clàssic i les que ens queden plegats...) i la Silvia (com sempre companya de viatge, gràcies per permetrem aquests capritxets...) D'els altres poc puc dir, suposo perque no vem xerrar gaire ja que erem molta colla. Fins la propera 

Salut i birres!

1 comentari: